info@spangabasket.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Spånga Basketbollklubb
Bli stödmedlem
Summer Camp
2023-05-15 12:00

Den 7-11 augusti är det dags för Spånga Baskets Summercamp

 

Det är den självklara starten på säsongen för våra lag och är vårt uppstartsläger. Vi genomför det i Kalmar, med alla de fantastiska möjligheter som finns där. 

 

Summer Camp är ett träningsläger vilket innebär att du kommer träna en hel del basket med ditt lag. Det är här säsongen inleds och förberedelserna görs för att både du och ditt lag ska kunna vara riktigt bra när matcherna i cuper och serier börjar. Du tränar basket varje dag, du umgås med dina lagkamrater, men lär också känna spelare i andra lag.

 

Kvällarna fylls av roliga aktiviteter. Filmkväll, turneringar och annat skoj kan dyka upp - vem vet, kanske spökrundan upprepas även i år (om någon törs).

 

Mer info

Spånga Baskets Summercamp

Kallade till Zonläger
2023-05-14 08:58

Spånga Basket kommer vara representerade på alla U15 Zonläger i Stockholm den 14,15 & 17 juni. Stort grattis till våra spelare som blivit kallade till ungdoms-landslagsläger. 

 

Lycka till och stort grattis! 

Rosman klar för säsongen 23/24
2023-05-13 22:50

Det är med glädje vi kan meddela att Victor Rosman är klar för kommande säsong som coach för Spånga Baskets herrlag.

Flera känner till Victor, som varit aktiv i klubben som spelare, han började tidigt med Kristofer Hahne som tränare.

 

Det var under den tiden som min kärlek för sporten började, säger Victor. Ett flertal coachuppdrag i klubben har han även hunnit med, där många träffat på honom.

Som coach för herrlaget kommer Victor bidra stabilitet och kontinuitet och hel del erfarenhet. Victor arbetar till vardags på Anyfin men lägger även en del av sin tid på egen träning, umgås med kompisarna och det sägs att han är en jäkel på att laga mat.

Efter en stunds snack med Victor avslutar han med.

–Jag ser grymt mycket fram emot säsongen, ska bli sååå kul. Det var länge sedan jag längtade efter basket så mycket.

Varmt välkommen tillbaks Victor. 💙💙💙

Göteborg Basketball Festival
2023-05-11 10:08
Med ca 170 spelare i 18 lag drar vi till Göteborg Basketball Festival. Vi kommer skratta, vi kommer njuta, vi kommer svettas, vi kommer kämpa men vi kommer främst ha grymt kul tillsammans.
 
På onsdag fyller vi upp 4 bussar med förväntansfulla spelare som ska på en underbar avslutning på säsongen. Matcherna går att följa via Basket TV (solidsport)
Är du vår nya Föreningskoordinator?
2023-04-17 15:48

Spånga Basket söker en Föreningskoordinator med skolbasketansvar som ska arbeta med vår Klubbchef på kansliet samt ansvara för våra allra yngsta stjärnor i Skolbasketen och Knatteverksamheten. 

 

Vi söker dig som gillar basket, som arbetar med ett positivt ledarskap, som är strukturerad och som tycker att barn- och ungdomsidrotten är lika viktig som vi tycker. Du kommer bli en av två heltidsanställda i klubben och får vara med och forma en klubb med stark familjekänsla som strävar efter att så många som möjligt ska få testa på basket och att få ungdomarna att fortsätta med sin idrott långt upp i åldrarna.

 

Om klubben

Spånga Basket är en förening med fokus på att aktivera barn och ungdomar samt utveckla lag och individer inom basket. Vi vill vara en klubb som gör det möjligt att fortsätta med basket och har ett gediget program genom åldrarna. Vi har program för de yngsta, Minikids (3-4 år) och Knattebasket (5 år), där man får aktivera sig och närma sig basketen genom lek. Vi har även det uppskattade programmet Skolbasket (6-7 år), där barnen blir hämtade av vår personal på fritids för att underlätta för fler att testa på vår idrott. Därefter tar våra ungdomslag vid, där vi har 18 lag upp till U19. Vi har även ett Dam och Herrlag i Division 2, samt ett motionslag.

 

Vi tror på en verksamhet som stöttar, skapar engagemang och stimulans hos spelare, ledare och föräldrar samt gemensamt gagnar klubben och dess utövare. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda en kvalitativt bra och genomtänkt basketutbildning.

 

Om tjänsten

Tjänsten består i huvudsak av två delar

 

Föreningskoordinator
Som föreningskoordinator hjälper du Klubbchefen driva klubbens verksamhet. Det kan exempelvis handla om att ansvara för planering och genomförande av vår Easy Basket liga, ansvarig för schemaläggning av kioskverksamheten, ansvarig för upprätthållande av medlemsregistret och liknande. Arbetet på kansliet fördelas mellan Klubbchefen och Föreningskoordinatorn och du kan ha möjlighet att påverka fördelningen beroende på dina tidigare erfarenheter.

 

Skolbasketansvar

Du ansvarar för vår barnverksamhet, vilket omfattar exempelvis kommunikation med skolor, utskick och dialog med föräldrar och ansvarig för ledare. Du blir en viktig kugge i att marknadsföra Spånga Basket och att locka fler att testa basket.

 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är en naturlig och trygg ledare som drivs av att utveckla barn och ungdomsidrott på ett positivt och peppande sätt.

 

Vi ser gärna att du har följande tidigare erfarenhet
- administrativt arbete
- arbete med barn
- basket, gärna som coach och ledare

Ytterligare förutsättningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetstiderna är heltid, 40h per vecka och följer verksamheten, vilket innebär att de kan förläggas delvis på kvällar och helger.

 

För frågor kring tjänsten kontakta Klubbchef Thomas Göransson på 0722-35 64 53 eller thomasgoransson@spangabasket.se eller kontakta Vice Ordförande Sara Björklund på 070-262 24 62 eller sara@spangabasket.se.

 

För att söka tjänsten mejlar du CV och personligt brev till sara@spangabasket.se senast 31 maj. Ansökningarna behandlas löpande så tveka inte att skicka in så snart som möjligt.

2023-04-17 15:47

Vår Sportchef Jassin Mahdy har valt att inte förlänga med Spånga Basket när hans kontrakt löper ut den 30 juni, Jassin ska ta sig an nya uppdrag utanför klubben.

 

Jassin har varit ovärderlig för klubben och kommer att vara otroligt saknad. Spånga Basket har utvecklats väldigt mycket tillsammans med Jassin under flertalet år. Fram till 30 juni fortsätter Jassin i nuvarande roll men kommer att trappa ner sin tid på kansliet.

 

Jonas Al-Hendis 1-åriga anställning löper ut den 30 juni, han kommer att fortsätta i klubben men kommer inte arbeta på kansliet.

 

Spånga Basket har påbörjat sökandet efter en Föreningskoordinator med skolbasketansvar som kommer arbeta tillsammans med vår klubbchef, Thomas Göransson. Thomas har det övergripande ansvaret för kansliet och den sportsliga verksamheten framåt. 

 

För att veta mer kring rekryteringen se annonsen här -->>. Vid sportsliga frågor eller annat kontakta Thomas Göransson på thomasgoransson@spangabasket.se

Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
Seniorer Herrar, 13/05 22:57 
Flickor U14 (F09), 03/05 09:17 
Flickor U14 (F09), 11/04 21:07 
Flickor U14 (F09), 13/03 13:28 
Pojkar U16 (P07), 30/01 10:13 
 
Webbutik
Sponsorer