info@spangabasket.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Spånga Basketbollklubb
Bli stödmedlem
Välkommen till Spånga Basketbollklubb!

Spånga Basket är en aktiv förening med fokus på aktivera barn och ungdomar samt utveckla lag och individer inom basket. Vi vill vara en klubb som gör det möjligt att fortsätta med basket och har ett gediget program genom åldrarna. Vi har program för de yngsta, Minikids (3-4 år) och Knattebasket (5 år), där man får aktivera sig och närma sig basketen genom lek. Vi har även det uppskattade programmet Skolbasket (6-7 år), där barnen blir hämtade av vår personal på fritids för att underlätta för fler att testa på vår idrott. Därefter tar våra ungdomslag vid, där vi har 18 lag upp till U19. Vi har även ett Dam och Herrlag i Division 2, samt ett motionslag.

 

Vi tror på en verksamhet som stöttar, skapar engagemang och stimulans hos spelare, ledare och föräldrar samt gemensamt gagnar klubben och dess utövare. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda en kvalitativt bra och genomtänkt basketutbildning.

Spångakortet
2024-02-21 08:20
Spångakortet ger fina rabatter hos lokala företag, kortet kostar i år 500kr, använder du kortet flitigt är det snabbt en förmånlig investering. För de 500kr blir du även stödmedlem i Spånga Basket och du kan välja ett favoritlag som får 200kr som tillskott i sin lagkassa.
 
Några företag som är en del av Spångakortet, Br Axelssons Fisk, Dennis Kött, Kelp, Georges klipp & Barbershop, The Highlander, Mille Lire, The Golden Kitchen, Spånga Optik och Rainbow.
 
Fler handlare har visat intresse av att vara med och vi för löpande diskussioner för att kunna tillföra fler bra lokala företag.
 
Läs mer om vilka rabatter kortet ger på
 
Anmälan Göteborgs Basketboll Festival
2024-02-10 13:48

Göteborgs Basketboll Festival är en av Europas största ungdomsturneringar i basket. Turnering spelas alltid under Kristi Himmelfärdshelgen (9-13 maj 2024)

 

Spånga Basket deltar i turneringen med 14 lag, som redan är anmälda till turneringen. Tillhör du ett av de lagen och vill åka med till Göteborg behöver du anmäla dig senast måndag den 19 februari.

 

Att det är så kort tid för att anmäla sig beror på att vi har fått kort tid på offerten från SJ och behöver boka tågbiljetterna snart.

Anmäl dig genom att gå in på vår bokningssida.

 


Läs mer på vår turneringssida ->> 

Spånga Basket söker coacher
2023-12-18 19:01

För att kunna möta det stora intresset att spela basket från våra barn och ungdomar söker Spånga Basket både coacher med tidigare erfarenhet men också ungdomar som vill ta steget att stärka sina ledaregenskaper för att utveckla unga individer. Vi vill hålla en hög nivå och kunna möta det stora intresset för basket.

 

Våra tränare och föräldrar skapar tillsammans goda förutsättningar med sitt engagemang och kunnande för våra barn och ungdomar att utöva sin idrott i en trygg miljö.

 

Vi söker ständigt duktiga tränare och hjälptränare som är intresserade att vara en del av Spånga Basket, och just nu har vi ett par platser att fylla. Din tidigare bakgrund som basketspelare och/eller tränare är intressant men ditt engagemang och ditt driv att göra skillnad är viktigast.

 

Läs mer här ->>

 

2023-12-17 22:02

Nu har vi kommit halvvägs genom säsongen och kan med glädje berätta hur bemanningen på kansliet kommer se ut resten av säsongen. Jonas har tyvärr sina sista dagar på kansliet nu innan jul, men vi kan välkomna Fabian Tapia Rosales som Föreningskoordinator från 1 januari. Han kommer sköta stora delar av administrationen på kansliet och har tidigare erfarenhet från liknande roller i andra idrottsföreningar. 

 

Vi vill även mer officiellt välkomna Julian Zizak som började arbeta på kansliet 20% med start i november, parallellt med sina studier på Bosön Idrottsfolkhögskola. En del av er kan ha stött på honom under miniligan där han ansvarat för de två första omgångarna. Och dessutom har vi Thomas fortsatt som Klubbchef. Vi säger välkomna Fabian och Julian till Spånga Basket och riktar ett stort tack till Jonas – vi är så glada att vi får fortsätta träffa dig i hallarna! 

 

Det har varit en händelsrik första halva av säsongen. Vi startade säsongen med läger i Kalmar i augusti, där spelare fick chansen att komma igång inför säsongen. Vi har nu 19 olika lag samt 7 träningsgrupper för de yngsta, som tillsammans kör 51 träningspass i veckan. Vi har 5 skolbasketgrupcper som hämtas från fritids så att vi kan utnyttja tidigare tider i hallen samt introducera fler till basketens värld. För de allra yngsta, som inte börjat skolan ännu, har vi Knattebasket och Minikids för barn ända ner till 3 års ålder. Så det är otroligt mycket aktivitet som sker i hallarna. 

 

Seriespelet är i full gång och det är roligt att följa alla lag. Extra roligt med hemmamatcher såklart och vi vill så gärna att hemmapubliken kommer till Spångahallen och hejar på våra lag när möjligheten finns. Vi publicerar på instagram varje vecka vilka matcher som finns i Spångahallen så att ni lättare hittar dit. 

 

F08/09, P08 och P09 har deltagit i USM i två omgångar och många av våra lag har spelat i Blackeberg Basket Cup, Queens Cup och Södertälje Open under hösten. Det har ordnats 2 omgångar av vår minliga i Spångahallen och det har varit väldigt populära tillställningar med ”lapp på luckan” på anmälningarna och drygt 30 matcher varje omgång. Det har även hållits en coach clinic för våra tränare med Svenska Basketbollförbundets Basketutvecklare, med inriktning på hur man bygger upp övningar för att få rätt effekt av träningen.

 

Nu är det nära jul och de flesta lag bör ha sin julavslutning bakom sig. I år fick våra coacher utmana varandra i bowling på den årliga julavslutningen för coacher. Träffsäkra som alltid, men kanske med lite bättre skills i basket :-).

 

Styrelsen fick en delvis ny sammansättning i September och har kommit igång under hösten med att exempelvis rekrytera, jobba med styrdokument, ordna med ekonomin samt komma igång med nya arbetsgrupper. Exempelvis har sponsorsgruppen jobbat flitigt med att få till ett nytt erbjudande med Spångakortet som vi återkommer om inom kort.

 

Vi hoppas att ni alla får en fin ledighet! Om någon saknar basketen så finns möjlighet att komma förbi på Öppet Hus 27-29 november kl. 13.00-15.00 i Spångahallen. Sen kickar vi igång andra delen av säsongen 8 januari.

 

Ta hand om varandra!

 

Thomas Göransson, Klubbchef & Sara Björklund, Ordförande

Elite Skills Camp
2023-12-06 09:00
Elite Skills Camp, är för dig som brinner för att utveckla din basketkunskap. För dig som vill bli bättre, bättre och bättre.
 
Elite Skills Camp riktar sig till spelare födda 2011 och äldre, campen genomförs i två perioder. Vecka 25 respektive vecka 26. Varje period får du 4 fyllda dagar med 100% basketkvalitet från start tills det är dags att gå hem.
 
Du kommer att träna med flera av Sveriges absolut bästa coacher.
 
 
 
 
Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
Skolbasket , 09/01 10:49 
Flickor U16 (F08), 28/11 20:18 
Flickor U16 (F08), 17/10 23:02 
 
Klubbshop