info@spangabasket.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Göteborg Basketball Festival 2024
I Kristi Himmelsfärdshelgen, torsdag 9 maj till söndag 12 maj 2024 arrangeras Nordens största basketturnering, Göteborg Basketball Festival för spelare/lag födda 2013 och äldre.


Spånga Basket deltar i turneringen med 14 lag, som redan är anmälda. Tillhör du ett av de lagen och vill åka med till Göteborg behöver du anmäla dig senast måndag den 19 februari.

 

Att det är så kort tid för att anmäla sig beror på att vi har fått kort tid på offerten från SJ och behöver boka tågbiljetterna snart.

Anmäl dig genom att gå in på vår bokningssida. Observera att man måsta vara inloggad med den mailadress man har i Sportadmin för att anmäla.


Resplan

Vi reser till Göteborg onsdag 8 maj vid lunchtid och kommer hem till Stockholm söndag eftermiddag/kväll den 12 maj. Kom ihåg att söka ledigt från skolan för onsdag 8 maj.

Vi åker med tåg från Stockholms Central.


Ekonomi

Spånga Basket står för alla av klubbens deltagande lags anmälningsavgifter till turneringsarrangören samt resa och cupkort för våra medföljande coacher. Huvudtränare och assisterande. Om du både är spelare och coach hos oss, räknas du vid anmälan som spelare om inte annat meddelas oss. I fall du som coach hellre prioriterar ditt coachuppdrag täcks anmälningsavgiften av Spånga Basket men då ställer vi också kravet att coachuppdrag går före eget matchspel under turneringen.

 

För varje deltagande spelare och lagförälder kostar det 3 790 kronor att följa med på resan. Detta innebär tyvärr en ökning jämfört med tidigare år vilket beror på att priserna på cupkort och resor gått upp kraftigt. Vi håller oss dock på en lägre kostnad än många andra föreningar i närområdet.

 

Följande ingår i avgiften:

 • Resa till och från Göteborg

 • Cupkort som ger:

  * Fria resor med Västtrafik, torsdag 9/5 - söndag 12/5
  * Logi på skola (obligatoriskt för alla som anmäler sig)
  * Tio måltider enligt följande:

  Torsdag 9/5 - Frukost, lunch och middag
  Fredag 10/5 - Frukost, lunch och middag
  Lördag 11/5 - Frukost, lunch och middag
  Söndag 12/5 - Frukost

  På utresedagen 8 maj äter man frukost hemma samt tar med färdkost för lunch, middag bekostas själv. 
  Söndag 12 maj bekostas lunch och middag med egna fickpengar, alternativt lagkassan om man beslutat det inom laget.

  * Fri entré och/eller rabatter på flera attraktioner
  * Bagagehantering, vid ankomst till Göteborg
  När våra lag anländer till Göteborg (vid lunchtid alt. tidig eftermiddag) gäller några timmars fritid. Därför ges möjlighet att lämna bagage i klubbens lastbilar. Bagaget förvaras under ankomstdagen och transporteras sedan till den skola där vi bor. Lyxigt!
   

Observera att betalning sker i samband med anmälan.
Det finns flera betalningsalternativ att välja mellan i bokningssystemet, bland annat delbetalning.


Medföljande lagföräldrar

Coacherna är ansvariga för sina lag under hela resan. Till sin hjälp har coacherna med sig lagförälder som kan stötta och avlasta. Lagföräldrarna sover hos lagen, vilket innebär att de ska vara av samma kön som spelarna - mammor hos tjejlagen, pappor hos killagen.

 

Hur många lagföräldrar som medföljer varje lag beslutas av coacherna i samråd med klubbledningen. Behoven kan variera mellan grupperna bland annat beroende på hur många spelare man har och hur många coacher man är. Minsta antal lagföräldrar ska vara som nedan:

 

Lag 13 - 12 behöver ha minst två medföljande lagföräldrar på resan.

Lag 11 - 10 behöver ha minst en medföljande lagförälder på resan.

Lag 09 och äldre - coacher och klubbledningen avgör vad som behövs för respektive lag.

 

Samtliga medföljande lagföräldrar som anmäler sig till Föreningsresan, reser och bor med laget.
Det går självklart bra att dela på ansvaret, samma förälder behöver inte vara med laget under hela resan.

 

Kostnaden för varje medföljande lagföräldrar är samma som för spelare, 3 790 kronor.

Klubben rekommenderar att kostnaden för medföljande lagföräldrar tas ur lagkassan. Detta är dock ett beslut man fattar inom laget. Om lagföräldrar ska betala själva, anmäler de sig på bokningssidan. Om lagkassan ska stå för betalningen meddelar ni vårt kansli. Från kansliet kan ni även få information om lagkassans saldo.

 

Självklart ser vi gärna att fler föräldrar på egen hand reser ner till Göteborg för att stötta lagen som supportrar. I detta fall ordnar föräldrar egen resa och logi.


Titta gärna på Göteborg Basketball Festivals hemsida där det kommer att finnas erbjudande om boende från arrangörens samarbetspartners.

Anmälan - Jag ska med! (inloggning krävs, med den mailadress man använder i Sportadmin)

Packlista

Frågor - Ta kontakt

 

Välkommen att haka på!

 
Klubbshop
Sponsorer