Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Basketball Festival 2022


Torsdag 26/5 till söndag 29/5 2022 arrangeras Nordens största basketturnering, Göteborg Basketball Festival för spelare/lag födda 2011 och äldre.

Spånga Basket deltar i turneringen med 2011-lag och äldre.

Om du vill åka med, anmäl dig senast söndag 10/10.

Arrangören Högsbo Basket öppnar sin anmälan inom kort och då behöver vi ett underlag, vilka som vill delta, så att vi i samråd med våra lags coacher kan anmäla rätt antal lag till turneringen. Platserna går åt fort! 

Din anmälan till oss är inte bindande. I slutet av januari/början av februari 2022 då vi fakturerar deltagaravgiften, behöver du fatta ett slutgiltigt beslut.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret efter att du läst igenom informationen nedan och bestämt dig för att du med största sannolikhet vill följa med.


Resplan

Vi reser till Göteborg onsdag 25/5 vid lunchtid och kommer hem till Stockholm söndag eftermiddag/kväll, 29/5. Kom ihåg att söka ledigt från skolan för onsdag 25/5.

I skrivande stund har vi inte bestämt om vi åker med buss eller tåg men detta ordnas av klubben när vi vet (och är beroende av) hur många som ska åka med. De tre senaste föreningsresorna har vi haft möjigheten att ordna tåg.


Ekonomi

Spånga Basket står för alla av klubbens deltagande lags anmälningsavgifter till turneringsarrangören samt resa och cupkort för våra medföljande coacher. Huvudtränare och assisterande. Om du både är spelare och coach hos oss, räknas du vid anmälan som spelare om inte annat meddelas oss, att du som coach hellre prioriterar ditt coachuppdrag. I det fallet täcks anmälningsavgiften av Spånga Basket men då ställer vi också kravet att coachuppdrag går före eget matchspel under turneringen. 

För varje deltagande spelare och lagförälder kostar det cirka 3.000 kronor att följa med på resan.
Avgiften är satt med ett mål att inte göra ett underskott på detta arrangemang. På grund av att turneringen fått ställas in två år i rad på grund av Covid-19, har deltagar och cupkorts -avgifterna höjts inför nästkommande turnering. Detta påverkar förstås även vår avgift, varför den höjts något jämfört med år 2020.

Följande ingår i avgiften:

 • T-shirt (lay-out (och definitivt årtalet) kan komma att ändras)

 • Resa till och från Göteborg

 • Cupkort som ger:

  * Fria resor med Västtrafik, onsdag 25/5 - söndag 29/5
  * Logi på skola (obligatoriskt för alla som anmäler sig)
  * Tio måltider enligt följande:

  Torsdag 26/5 - Frukost, lunch och middag
  Fredag 27/5 - Frukost, lunch och middag
  Lördag 28/5 - Frukost, lunch och middag
  Söndag 29/5 - Frukost

  På utresedagen 25/5 äter man frukost hemma samt tar med färdkost för lunch. 
  Söndag 29/5 bekostas lunch och middag med egna fickpengar, alternativt lagkassan om man beslutat det inom laget.

  * Fri entré på flera attraktioner
  * Rabatt på Liseberg
  * Bagagehantering, både vid ankomst till Göteborg och inför hemresan till Stockholm. 

  När våra lag anländer till Göteborg (vid lunchtid alt. tidig eftermiddag) gäller några timmars fritid. Därför ges möjlighet att lämna bagage i klubbens lastbilar. Bagaget förvaras under ankomstdagen och transporteras sedan till den skola där vi bor. Lyxigt!

  På hemresedagen sönndag 29/5 tar vi också hand om bagaget från utcheckningen och vi levererar sedan väskorna till stationen i tid för hemresan. 

Observera att ingen betalning behövs i samband med anmälan.
Faktura skickas ut från kansliet i januari/februari 2022 och då kommer även information om avanmälan vid sjukdom etc. 

Betalas inte avgiften, avanmäls man automatiskt.


Medföljande lagföräldrar 

Lag 11 - 10 behöver ha två medföljande lagföräldrar per anmält lag i turneringen. Varken mer eller mindre.

Lag 09 - 07, minst en lagförälder per anmält lag, max två.

Lag 06 och äldre behöver själva inom förälagruppen avgöra om medföljande föräldrar behövs, eller om det räcker med coachstab.

Samtliga medföljande lagföräldrar som anmäler sig till Föreningsresan, reser och bor med laget.
Det går självklart bra att dela på ansvaret, samma förälder behöver inte vara med laget under hela resan.


OBS!
Det går bra att registrera anmälan som ni namnger 
"Lagförälder 1" etc. och sedan har ni inom lagets föräldragrupp flera månader på er att besluta vem eller vilka som faktiskt åker med. Det viktiga är att registrera antalet så att vi kan börja planera resan. OBS!


Förtydligande "per anmält lag":

Har exempelvis Pojkar 10 anmält två lag i turneringen (coachens beslut beroende på antal anmälda), behöver fyra föräldrar anmäla sig och följa med. Två föräldrar som följer med vardera anmält lag.

Kostnaden för varje medföljande lagföräldrer är samma som för spelare, cirka 3.000 kronor.

Klubben belastar respektive lagkassa för medföljande föräldrars deltagaravgift och rekommenderar att kostnaden tas där ur. Detta är dock ett beslut man fattar inom laget. Om lagföräldrar helt eller delvis ska betala själva, behöver avgiften betalas in och märkas med lagkassans kontonummer. Information om detta samt lagkassans saldo får ni reda på via vårt kansli.

Självklart ser vi gärna att fler föräldrar på egen hand reser ner till Göteborg för att stötta lagen som supportrar. I detta fall ordnar föräldrar egen resa och logi.
Titta gärna på
Göteborg Basketball Festivals hemsida där det kommer att finnas erbjudande om boende från arrangörens samarbetspartners.

Anmälan - Jag ska med!

Frågor - Ta kontakt

 

Välkommen att haka på!

Uppdaterad: 06 SEP 2021 12:00 Skribent: Marc Möller
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info