Hoppa till sidans innehåll

P01 spelar slutspel 1/4-final

30 MAR 2014 21:50
P01 spelar kvartsfinal i slutspelet 13/14. Om inte om fanns...
  • Skapad: 30 MAR 2014 21:50

Möte med seriens segrare, Solna Vikings. Vi har haft det tufft med skador och sjukdomar, kanske inte den bästa uppladdningen.

IMG_1479

Demond instruerar.

Alltså, vi börjar strålande, Solna är chockade. De kommer ingenstans förutom att de får matchens första poäng. Killarna dominerar i defence och tar snabbt kommandot över matchen. Efter första perioden leder vi med 7 poäng och det ökar sakta genom perioderna.

IMG_1480

Viktor är säkerheten själv på straffkastlinjen.

De jobbar stenhårt, Solna är frustrerat och deras coach peppar sina killar ordentligt under halvtiden. Efter halvtid får de två snabba mål, men sedan är vi på det igen, vi håller ledningen.

IMG_1473

Melwin är grym, som väntat....

Vi fortsätter i överläge men vi får fouls emot oss och sällan några med oss. Det är hittills ingen ful match, Solna pressar på och killarna kämpar som bara den.

IMG_1482

Sanu sätter upp spelet.

Vi har trots allt greppet under spelet. Solna närmar sig hela tiden och spänningen är olidlig. Ledningen skiftar mellan lagen på slutet och det känns som att det kan sluta hur som helst.

IMG_1497

Med 50 sekunder kvar leder vi med en poäng.

Coacher och spelare håller sig koncentrerade. Vi leder men knappt. Solna får ytterligare en foulfördel och nu är skytten skarp, sätter båda och vi ligger under med ett poäng.

IMG_1479

Time to shine!

Men med ett poängs underläge har vi dryga 20 sekunder att vända matchen, det kan gå tänker vi. Solna har listat ut vem som skall avgöra och då får vi nästan direkt ett tekniskt misstag emot oss, en liten glidning på en spelare blir stegfel och Solnas boll. De får bollen och vi får en foul där Solnas straffskytt sätter båda. Vi är nu tre poäng under. Jag hör hur Solnas coacher uppmanar att ta en foul, vilket är helt vanligt, men under de sista av våra två anfall blir våra spelare uttacklade i publiken, vilket medför att den önskade foulen kommer. Med detta är vi låsta och får inte chansen att komma tillbaka.

IMG_1503

Solna är lättade.

Ok, Solna vann serien men OM vi hade haft huvudena lite kallare kunde vi gått hur långt som helst i år. Bra kämpat killar!

Om inte om fanns, så skulle alltid livet vara lättare, även OM, det hjälper oftast inte att tänka: "OM".

 

BRA KÄMPAT KILLAR, MOT ESKILSTUNACUPEN!

/Rickard

Skribent: Rickard Tidblom

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info