Hoppa till sidans innehåll

P01 spelar 1/8 i slutspelet mot Täby.

29 MAR 2014 11:27
Dags för första slutspelsmatchen för Spångas P01 lag. För motståndet stod Täby Basket. Det slutade med vinst och i kvartsfinalen väntar serieettan Solna Vikings.
  • Skapad: 29 MAR 2014 11:27

Vi har under säsongen dragit det längsta strået mot Täby, men det har varit täta matcher när vi vunnit, och den enda förlusten vann Täby stort och klart.

IMG_1418

Melwin driver på i en snabb omställning.

Matchen inleds lite nervöst från båda lagen. Enkla misstag leder till enkla turnovers, men inget av lagen lyckas komma till bra avslut. Q1 slutar 8-8.

Under andra perioden börjar vårt spel stämma bättre, vi kan dra ifrån med några poäng, men det är fortfarande många enkla misstag från båda lagen. Som tur är slarvar Täby lite mer och vi kan gå till halvtidsvila med ledning 18-12.

IMG_1456

Andreas skjuter ett straffkast som tyvärr rullar runt ringen och ut.

Under tredje perioden känns killarna mer fokuserade, visserligen begås fortfarande lite misstag, men försvaret fungerar hyggligt och Täby hamnar ofta i lite tidsnöd. Det hala golvet i Åkeshovshallen bidrar till att alla halkar omkring lite, men det är ju lika från båda lagen. Killarna håller Täby undan och från läktarsidan känns det som det är "bara" att spela av matchen, inför sista perioden leder vi med 31-19.

IMG_1414

Matchens utropstecken enligt Demond, SANU!

Under sista perioden fortsätter Demond att spela runt på hela truppen och det går inte för Täby att vända matchen och de börjar hänga lite med huvudena. Killarna vinner tillslut med 9 poäng, 40-31.

Imorgon blir det upp till bevis, då väntar seriesegrarna Solna i slutspelets kvartsfinal, en tuff och svår uppgift.

Några extrabilder:

Skribent: Rickard Tidblom

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info