Hoppa till sidans innehåll

Tuff match mot Skuru för F00

25 JAN 2014 17:28
Spånga kom till söndagens match med nio segrar och endast en förlust i bagaget. Denna söndag mötte vi fyran i serien, Skuru IK Grön.
  • Skapad: 25 JAN 2014 17:28

 Efter en jämn inledning i första halvan av Q1 ryckte Skuru med 4 poäng inom loppet av 20 sekunder. Ställning 6-2 till Skuru. I det läget tar vi en time-out. Skuru fortsatte dock att försvara sig väl samtidigt som vi inte lyckades hitta någon väg framåt utan tvingades till skott från svåra lägen eller svåra passningar som ofta fastnade i Skurus massiva försvarsmur. Vi gick till pausvila med underläge 3-12.

Q2 inledde vi något bättre men Skuru fortsatte att försvara sig bra samtidigt som Skuru tog nästan alla returer under vår korg. Vårt normalt så goda försvarsspel verkade ha tagit ut semester just denna söndag. Trots många individuella heroiska insatser från vår sida låg vi i halvtid under med 5-22. Tungt.

I Q3 såg vi ett nytt Spånga-lag kliva in på planen. Ett lag som var mer offensivt, mer aggressivt än det lag som spelade första halvan. Vi gick in, tog utmaningen, gick mot korgen och fick ett par straffkast i utdelning. Aggressiviteten syntes också i försvarsspelet där Skuru fick svårare att ta sig igenom. Resultatet efter Q3 var 8-30.

Q4 fortsatte som Q3 med att vi fortsatte spela tuffare och med mer vilja. Detta hade säkert gett mer resultat om inte också Skuru hade lyft sig och fortsatte att vara nästan hundraprocentiga i returtagningen. En rejäl uppryckning från vår sida i sista perioden och matchen slutar 17-42.

Ett av glädjeämnena var att se Alex spela sin första match. En svår match att debutera i men trots det tuffa motståndet storspelade Alex och satte också sin första tvåpoängare!

Coach Sofie kommenterar matchen så här:

-  Vi kom inte redo att spela denna match och glömde knyta på oss skorna innan vi gick ut.

-  I halvtid bestämmer vi oss för att knyta åt skorna och ge Skuru en match och det tycker jag verkligen vi gjorde. Dock var det för sent.

-  Nu har vi två träningsveckor innan nästa match och då måste vi komma mer förberedda.

-  Alex gjorde en otrolig första match och ska vara stolt över sin insats. Hon kan se fram emot mer speltid framöver!

-  Vi har flera guldkorn och positiva saker som sker under matcher. Bland annat ger vi inte domaren så mycket som en kommentar, något vi jobbar hårt med. Många kliver fram och försöker, även om bollarna inte går i.

-  Vi behöver fortfarande, när det är svårt och vi jobbar i uppförsbacke, ge varandra mycket mera beröm och lyfta varandra över kullen.

Skribent: Michael Koch

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info