Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alin Ulug 2014-02-15 Publiken

F00 till slutspel efter seger mot Kungsholmen

16 FEB 2014 00:21
Utgångsläget för F00 inför söndagens match var att det behövdes en vinst till för att gå till slutspel, samtidigt som Skuru behövde förlora mot Fryshuset. Vilket de gjorde.
  • Skapad: 16 FEB 2014 00:21

Motståndarna denna dag var Kungsholmen som ligger på sjunde plats i tabellen. Spånga ställde inte bara upp med ett starkt lag denna lördag även publiken slog rekord.  Många föräldrar på plats gjorde att bortamatch kändes det mer som en hemmamatch. Kul!

Efter en jämn inledning i första halvan av Q1 där Kungsholmen ett tag ledde 6-2 kom Spånga tillbaka med styrka och hade 6-9 efter första kvarten. Vi fick se ett kämpande, aggressivt Spånga som bröt Kungsholmens uppspel gång på gång.

I början av Q2 satte Thea sin andra trepoängare! Därefter var det en period där Kungsholmen arbetade sig tillbaka till ställningen 14-12. Det goda försvarsspelet från Q1 saknades tidvis och trots många skottförsök blev det inga poäng för Spånga förutom trepoängaren.

Inledningen av Q3 var jämn och matchen böljade fram och tillbaka. Spänningen var verkligen på topp. Vi tog många distansskott men fick tyvärr dålig utdelning. Samtidigt fick Kungsholmen utdelning i flera av sina anfall. Ställningen var 24-14 när Spånga lade in en högre växel. Resultatet efter Q3 var 24-16.

I Q4 fortsatte Spånga med stenhård vilja. Sex tidiga poäng och spänningen var tillbaka. 24-22 och Kungsholmen tar time-out! En väldigt snygg soloprestation från Hedda och det står 24-24! Ny time-out medan publiken kokade. Jämnt spel, oerhörd dramatik. Med 8 sekunder kvar sätter Hedda två poäng! Under de sista sekunderna missar Kungsholmen ett skott och fyra spångaspelare kastar sig över returen – seger och nu är vi i slutspel!!

 

Sofie kommenterar:

VI ÄR I SLUTSPEL!

Hur skönt är inte det? Jag är så stolt över tjejernas säsong. De har verkligen utvecklats, både som basketspelare och individer.

Matchen i sig var inte den bästa vi spelat men vi gör det vi måste för att vinna. Alla som spelade gjorde ett jättebra jobb och bidrog med massor.

Det som känns extra bra nu är att vi vet att slutspelsplatsen är säkrad så alla tjejer kan få mer speltid i de resterande matcherna och känna att de också bidrar. Vi kommer behöva dem i slutspelet och bästa sättet att känna sig bekväm på match är att spela.

Skribent: Michael Koch

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info