Hoppa till sidans innehåll

F00 tågar på!

17 DEC 2013 09:11
Denna säsong har tjejerna i F00 verkligen sett till att bli ett vinnande lag. Med åtta vinster och en förlust inför juluppehållet ligger vi tvåa i tabellen. Coach Sofie kommenterar.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2013 09:29

Det har varit många jämna matcher där tjejerna dragit det längsta strået i alla. Matchen mot fryshuset var enda förlusten och då blev det en tydlig förlust med 12p.
       
Hur kändes det att ta över laget?
Det var verkligen en utmaning och det är det fortfarande. Vi har mycket att jobba på men har kommit en lång bit på väg. Tjejerna har verkligen visat kämpaglöd och laganda, något jag verkligen jobbat med att bygga upp. Nu ska vi fila på alla små detaljer kring spelet.

Hur kommer det sig att det går så bra just nu?
Jag skulle vilja säga att det är "all on me" =). Men så är det verkligen inte. Vi jobbar tillsammans. Jag och spelarna. Tjejerna går verkligen och gör jobbet. Vi kämpar och sliter på ett sätt jag inte sett förut. Det är så kul att få vara med om detta. Tjejerna har verkligen blivit ett lag och alla trivs med varandra. Dom känner sig bekväma med mig som coach och har lätt för att prata och säga sina åsikter vilket jag tycker är en nyckel till framgången.
Den största anledningen till att det går så bra är nog deras intresse, de kommer på alla träningar och jobbar hårt. Detta förs sedan över till match.

Hur ser du på laget framöver?
Det ser ljust ut för oss. Vi har två tuffa matcher framför oss som vi verkligen vill vinna. Tjejerna och jag är motiverade att jobba stenhårt för att slå dessa lag. Direkt efter jul möter vi Djursholm som vi vann med en poäng över senast. Det kommer bli en tuff  match igen det är jag övertygad om men om vi jobbar hårt med bra fokus har vi chansen att återigen stå som segrare när slutsignalen ljuder. 

Man kan ju också säga att en tydlig uppåtgående kurva kan ses i tjejernas utveckling. De tre första matcherna vann vi med bara 1(!!!) poäng, sedan har dessa avstånd ökats ju längre in i säsongen vi kommit. Vi hade som sagt en liten dipp mot Fryshuset men utöver det går det spikrakt uppåt. 

Jag är väldigt nöjd med tjejernas prestationer hittills. Det är över min förväntan.

Nu får tjejerna en lugn jul med några träningspass för att hålla igång och sedan är det gasen i botten som gäller ända in i juni.
Skribent: Carina Koch

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info