Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Larsson Avslutning 2013

Välbesökt avslutning

16 JUN 2013 20:46
Spånga Baskets säsongsavslutning 2013 blev ett välbesökt event med ca 800 spelare, föräldrar och anhöriga. Det här var klubbens andra avslutning i egen regi sedan separationen från Solna Vikings. I år hade vi hyrt Åkeshovshallen för avslutningen för att bättre kunna ta hand om alla anhöriga som hade anmält sig till avslutningen.
  • Skapad: 16 JUN 2013 20:46

På den tiden då Spånga Basket var Spånga Vikings, brukade avslutningarna arrangeras av Solna Vikings i Solnahallen. Men för tre år sedan valde vår klubb att blir mer självständiga och släppa tillägget "Vikings".

Priser

I juni 2012 arrangerade vi vår första avslutning i Vällingbyhallen under ledning av undertecknad. I år var det undertecknad samt Tomas Flykt som tillsammans med en stor grupp föräldrar jobbade med säsongsavslutning 2013.

Planeringen av avslutningen började redan i mars och vi kunde tidigt se en god uppslutning av föräldrar som ville hjälpa till med avslutningen. Med erfarenhet av förra årets avslutning kunde vi enkelt fördela arbetsuppgifter och göra arbetet smidigt.

En erfarenhet från Vällingbyhallen var att läktaren var i minsta laget och eftersom vår klubb växer så behövde vi en hall med större läktare. Det bästa alternativet var Åkeshovshallen som med kunde ta ca 1000 personer som publik.

Publik

Programmet för avslutningen utgick från föregående år och höjdpunkten var den årliga prisutdelningen av indviduella priser samt All-Star team. Vår chefstränare Marc Möller gjorde en strålande insats som speaker. Under prisutdelningen fick vi hjälp av Mats Levin och Jim Nyström från Solna Vikings med att dela ut alla pokaler.

Även det här året delade vi ut tre priser per lag:

  • Träningsflit
  • Most Improved Player
  • Coachens pris

Utöver dessa priser hade vi även fyra All-Star team som fick pokaler.

All-Star

Namn (och motiveringar) på samtliga pristagare finns att läsa om du följer denna länk och bilder på pristagarna finns om du följer denna länk.

Vinnare

När alla pokaler var utdelade var det dags för fika för spelarna. Vi vill ge ett stort tack till NP förvaltning AB och Estrella som hade sponsrat vår avslutning genom ett uppskattat energitillskott.

Fika dax

Nytt för i år var att vi hade bjudit in ett antal "VIP-gäster" till vår avslutningen från skola, press, kommun, andra klubbar och basketförbundet. En av våra VIP-gäster var Madelen Kling, rektor på Spånga Grundskola, som hjälpte oss med dragningen i diplom-lotteriet där våra spelare kunde vinna priser från Estrella.

Diplom lotteri med Madelen Kling

Vi fick även besök av klubbens nya maskot som inledningsvis hjälpte spelarna till rätta in i hallen men sedan försvann med alla vinsterna till diplom-lotteriet. Förhoppningsvis kommer vi att få se mer av vår nya maskot till hösten.

Tyvärr vet vi inte vad maskoten heter men vi hoppas på en namntävling till hösten där spelarna ger förslag på vad maskoten ska heta.

Vår maskot

Till sist vill vi ge alla föräldrar som jobbat med avslutningen ett stort tack. Utan er hade avslutningen inte varit möjlig att genomföra. Ett särskilt stort tack vill vi ge till Mats Larsson som dokumenterade hela avslutningen. Bilderna finns att se på Flickr om ni följer nedanstående länkar.

  1. Förberedelser
  2. Avslutningen
  3. Pristagare

Allra sista vill vi uppmana dig som deltog i avslutningen att hjälpa oss att göra nästa avslutning ännu bättre genom att ge oss din feedback. Följ den här länken så kommer du till avslutningssidan där det längst ner finns ett formulär som du kan använda för att lämna synpunkter på avslutningen, vad som var bra och vad som kan blir bättre.

Nöjd

Nu tar vi ledigt och laddar inför nästa säsong genom att titta på basket-EM. Ha en riktigt bra sommar så ses vi i en hall nära dig!

Skribent: Anders Tillgren

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info