Hoppa till sidans innehåll

Med RM i backspegeln

24 OKT 2013 20:50
Spånga Basket har nu debuterat genom att både delta med tävlande lag och som arrangör av RM. Resultat har varit mycket bra inom alla delar. F15 kom trea i sin grupp, P15 kom tvåa och arrangemanget i Spångahallen har lovordats.
  • Skapad: 24 OKT 2013 20:50

Med den första RM-omgången i backspegeln ställde vi sju frågor till coach Marc Möller.

1. Första RM för Spånga som arrangör, har vi gjort ett gott intryck?

"Man får bara ett försök på ett gott förstaintryck i dessa finrum! Men jag tror verkligen att vi lyckats, i varje fall är det vad jag "hör i korridorerna". Jag tycker att vi löste dom problem som uppstod snabbt och smidigt och så vitt jag vet trivdes alla hos oss!"

Sekretariatet

2. Vad funkade bra och vad kan vi göra bättre som arrangörer?

"Det mesta fungerade mycket bra. Ser vi till det sportsliga var det aldrig några problem att genomföra spelomgången korrekt, vilket är viktigt. Jag är mycket nöjd över sekretariatet och även vår speaker Gabriel som alla gjorde ett strålande arbete under helgen. Ser vi till planeringen för arrangemanget, information som gått ut, tryckmaterial, halldrift, kioskverksamhet och annat är min uppfattning att vi alltid kan slipa på det, skapa förbättringar och kliva upp en nivå. Därav inte sagt att jag inte är nöjd, för det är jag.

Spånga Baskets vimpel

En sak jag utan tvekan vill förbättra och höja är publiksiffran. Den publik vi hade under helgen var toppen men jag vet att det finns så många flera där ute i stugorna men som nåddes av informationen för sent eller av andra anledningar inte planerade för att komma till hallen. Jag vill göra ett RM-arrangemang i Spångahallen till, för en medlem i Spånga Basket, ett absolut måste att åka till. En höjdpunkt under säsongen! En upplevelse! Vi behöver använda ett RM-arrangemang till mer av ett föreningsbyggande event, där vi alla träffas, umgås, hejar på och sluter upp bakom klubbens lag."

3. Killarna vann 3 av 4 matcher och tjejerna 2 av 4, hur ser du på Spånga-lagens resultat?

"Jag kan inte vara annat än nöjd. Killarna är det stora utropstecknet som slutar 2:a i gruppen och gör en mycket bra omgång. Det är förstås väldigt roligt för dem också att få spela på hemmaplan!

Spånga vs Tureberg

Även tjejerna spelar en väldigt bra omgång även om jag hade hoppats på att vi kunnat spelat bättre i en av matcherna. Men så är det och förhoppningsvis drar vi lärdom av detta. I slutet av omgången kommer laget igång och ser sig likt ut igen, vilket känns skönt!"

4. Spånga går vidare till omgång 2, men hur är taktiken för att vi även ska vara med i omgång 3?

"Nu åker båda lagen till Italien, för en härlig upplevelse och ovärderlig teambuilding. Jag tycker mig ha en bra bild på vad vi måste arbeta på, något man får en klarare och klarare bild av under en sådan här RM-helg med lite extra matcher. Vi kommer jobba på och försöker alltid förbättra oss.

När vi väl kör igång omgång 2 är taktiken enkel: Jobba hårdare än motståndarna, kämpa allt och ta en match i taget."

5. Vad händer närmast när det gäller RM?

"Nu sker lite efterarbete för att knyta till säcken och vi gör även en utvärdering och ett bokslut. Samtidigt startar planeringen för omgång 2 som vi anordnar för Flickor U15, i Spångahallen 22-24 november!"

6. Hur ska vi få mer publik till matcherna?

"Info till arrangemanget 22-24 november, i alla fall i form av "save the date" kommer att gå ut till våra medlemmar denna vecka. Vidare finns lite andra planer på att locka folk till att komma till hallen men jag vill inte säga för mycket ännu! Det bästa vore förstås om alla bara dök upp, för jäklar vad kul det är! =)"

Gabriel annonserar pris till matchens lirare

7. Kommer vi att få se isbjörnen under omgång 2?

"Jag har börjat skicka förfrågningar till isbjörnen men jag har inte riktigt björnkoll.

Vi är många som hoppas att Spånga Baskets eminenta maskot kan trycka in omgång 2 i sitt schema!"

Tack Marc! Nu vet vi vad vi ska göra den 22-24 november.


Nedan finns länkar till bilder och film från RM-helgen i Spångahallen

Sammanfattning av lördagen (länk till Youtube)

Bilder från söndagen (länk till Flickr)

Match P15 Spånga vs. Alvik

Match P15 Spånga vs. Huddinge

Match P15 Spånga vs. Eskilstuna

Match P15 Spånga vs. Tureberg

Skribent: Anders Tillgren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info