Hoppa till sidans innehåll

Reportage från Solnahallen 7/3: 1-kronasmatchen

09 MAR 2014 10:31
När Solna Vikings herrar skulle ta emot Norrköping Dolphins fick F06 Sundby och Solhem äran att springa in med spelarna på planen och inte nog med det utan de fick även underhålla publiken i halvtid med lite matchspel.
  • Skapad: 09 MAR 2014 10:31

Det här kan man kanske tro inte betyder något för så små spelare men gott folk, jag kan tala om för er att för en 7-åring som står i kulisserna och blickar upp på de långa, ståtliga herrarna i Solna Vikings precis när ljuset i hallen har släckts och när speakern börjar prata, ja då finns det inte många saker som slår det.

Spånga-klacken

Redan när tjejerna fick reda på att detta skulle bli av så blev de jätteglada men även lite nervösa och var lite osäkra på om de verkligen vågade göra det här. Vi träffades i entrén innan matchen och Sofie kom med fina matchställ som tjejerna fick låna av klubben. Det tog en stund att få på alla tjejerna ställen inne på en trång toalett och när alla var färdiga tågade vi iväg ner till planen i ett långt led. Där nere, i mittsektionen av teleskopläktaren, satt alla de som samlats från Spånga Basket för att tillsammans heja fram Solna till vinst.

F06 leder Vikings rätt

Tio minuter innan matchstart var det så dags. Med Niclas Pikner som är pappa till Sofia i Solhemsgänget och även klubbens materialare i spetsen så tågade vi iväg in till gången där spelarna stod och väntade. Först var tjejerna helt tysta men den underbara lagkaptenen Jim Nyström bröt isen med tjejerna och frågade dem vad de hette och småpratade lite så de slappnade av. All heder åt en lagkapten som gör det! Det är sådant som gör det lilla extra en sådan här kväll. Flera av killarna frågade vad den eller de tjejer hette som de skulle hålla i efter det och det uppskattades verkligen.

Vikings har hittat rätt

Trots att killarna inte sprang så fort så såg det ut som tjejerna sprang ett 100-meterslopp då de sprang ut på planen och vilken lycka då de fick stå i mitten då killarna samlades i en sista pepp!

I halvtid skulle det underhållas lite med matchspel och det var ju lite svårt att hålla reda på sitt lag då alla hade likadana matchställ på sig ;-). Vi fick även köra alla 13 samtidigt då tiden inte var så lång men det gjorde inget för tjejerna var så strålande bra i alla fall.

F06 spelar i halvtid
Ett stort tack till Solna Vikings för en trevlig och helt oförglömlig kväll för F06 Sundby/Solhem och för alla andra från Spånga Basket också.

Ison på plan

Skribent: Ulrica Möller

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info