Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Vi har en ny ordförande!

22 SEP 2016 21:30
På torsdagskvällen den 22/9 var det åter dags för årsmöte med Spånga Basket. Ett tjugotal intresserade medlemmar hade samlats i Spångacenter för stadgeenliga årsmötesförhandlingar.
  • Skapad: 22 SEP 2016 21:30

Sittande ordförande Mats Larsson leder årsmötet och guidar oss igenom allt från verksamhetsberättelse, resultat- och balansräkning till revisorernas utlåtande. I både verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning är det tydligt att det går bra för Spånga Basket. Verksamheten spirar och vi kan stänga räkenskapsåret med ett blygsamt men positivt resultat: 8407kr!

Vid det här årsmötet kan vi konstatera att ordförande Mats Larssons mandatperiod är till ända och att han har valt att tacka nej till fortsatt styrelsearbete i klubben. Valberedningen har därför fått jobba lite extra i jakten på en ny ordförande. Mötet väljer att följa valberedningens förslag vilket innebär att Spånga Basket har valt Maria Fährlin till ny ordförande.

I övrigt omvaldes Stefan Wennberg, Cecilia Beskow, Alexandra Flink och Tomas Flykt som ledamöter på två år. Vi har ett nytillskott i styrelsen genom Ulrika Tjerneld som valdes in genom fyllnadsval. Nichlas Johansson valdes till suppleant och kvar i styrelsen sedan tidigare hittar vi även Mats Nilsson Hahne och vår nestor Kristofer Hahne som bägge har ett år kvar på sina mandatperioder.

Här kan vi glädjande konstatera att vi nästan har lyckats med en jämn könsfördelning i styrelsen men ännu mer glädjande är att Spånga Basket har fått sin första ordförande som är kvinna! Vi säger grattis Maria och den nya styrelsen och ser fram emot att få höra mer om vad det finns för idéer och planer för klubben.

Årsmötet avslutades med en avtackning av avgående ordförande Mats Larsson som utan barn kvar i klubben meddelar att han kommer att ägna sin fritid åt hårda vita mindre bollar, järnklubbor och vattenhinder i närheten av Viksjö. Vi vill tacka Mats för den här tiden och ett fantastiskt arbete som ordförande och ber att få önska lycka till med framtida projekt.

Sekretariatsutbildning

Efter årsmötet och en kort paus fortsätter kvällen med sekretariatsutbildning för de föräldrar som denna säsong kommer att börja tjänstgöra på matcher genom att föra protokoll, vända pilen rätt och hålla ordning på både skott- och matchklocka.

Sekr-utbildning med Spånga Basket

Vår rutinerade Sofie Lagumdzija leder utbildning för en ovanligt stor grupp intresserade föräldrar. Kul att se så många föräldrar för det är ett gott tecken på att vi får en bra säsong!

Rutinerade Sofie Lagumdzija håller utbildning

Och till sist...

Ni missar väl inte herrlagets första hemmamatch i Spångahallen på lördag? Uppkast kl 15:15. Välkommen!

Skribent: Anders Tillgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info