Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

En sammanfattning av RM omgång 1

18 OKT 2016 13:06
Den 14-16:e oktober var en intensiv helg för Spånga Basket då första omgången av RM ägde rum. Klubben hade tre lag som tävlade i Spångahallen, Kollahallen och Kinnahallen.
  • Skapad: 18 OKT 2016 13:06

I Spångahallen kunde vi se FU16 där våra flickor-01 gick obesegrade igenom hela omgången. På fredagen fick Spånga möta Gammelstad och vinner med resultat 47-41. På lördagen bjöd Uppsala på motståndet och även där blev det en vinst med resultat 54-51. Slutligen spelades sista matchen på söndagen mot Blackeberg då Spånga vinner mycket övertygande med resultat 83-27. Gruppvinst innebär att Spånga nu går direkt till omgång 3 för FU16.

Estelle Möllermark

Pojkar-01 tillbringande helgen i Onsala och Kollahallen. På lördagens spelade laget första matchen mot Tureberg och vinner med 79-58. Lite senare samma dag möter man KFUM Göteborg och här blir det en knapp förlust och reslutat: 76-78. Helgen i Onsla avslutades med en vinst för P01 i mötet med hemmalaget Onsala Pirates som slutade 89-52.

Slutligen hade klubben flickor-02 på plats i Kinnahallen som debuterade i RM genom att spela FU15. Första matchen gick på lördagen mot Högsbo och slutade med resultat 63-35 och vinst för Spånga. Senare samma dag fick Spånga möta hemmalaget Marbo och här det blir tyvärr en förslust, matchen slutar 56-87. Det gick betydligt bättre på söndagen i den sista matchen mot Tyresö, vinst med resultat 79-45.

Coach Marc Möller som ledde laget genom regnskogen (Marks kommun är Sveriges blötaste) kommenterar helgens upplevelser så här:

1. Högsbo: en jämn match fram till halvlek men sedan drog vi ifrån genom att köra på en högre växel.

2. Marbo, Scaniacup-vinnarna och stolta arrangörer: Vi hade en knapp ledning i halvtid men sedan tog Marbo över med sitt aggressiva spel och höga tempo. Tung men lärorik förlust.

3. Tyresö: en komfortabel historia där vi kopplar greppet och aldrig släpper.

Hela resan var en positiv upplevelse. Vi bodde på Två Skyttlar, jättefint hotell. Tjejerna var glada och vi har inte gjort så många långresor tillsammans men det här ger bra gemenskap, roligt med nytt motstånd och att få spela i sådan fin hall som Kinnahallen. Verkligen ett bra arrangemang och en gästvänlig arrangör. Vi ser fram emot omgång 2 och det kändes helt rättvist och okej att sluta som grupptvåa efter omgång 1.

Fanny Hahne

Sammanfattningsvis har alla våra lag gjort en jättebra insats och presterat ett fantastiskt resultat. Efter första omgången kan vi se två grupp-tvåor och en grupp-etta.

Klubben vill även rikta ett stort tack till alla coacher och medföljande föräldrar som har gjort en fantastiskt bra jobb under helgen.

Skribent: Anders Tillgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info