Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Revansch för damlaget i västerortsderbyt mot KFUM Ekerö (Blackeberg)

25 JAN 2017 17:43
Vid damlagets premiär i höstas mötte de KFUM Ekerö och förlorade då med fjuttiga två poäng. När serien nu vände efter jul var det återigen dags för västerortsderby. Denna gång vann Spånga på hemmaplan med 64-48.
  • Skapad: 25 JAN 2017 17:43

Båda lagen inledde lite nervöst, men efter ett tag tog Spånga kommandot och gick fram till 7-1. Blackeberg tog då en timeout och arbetade sig sedan ikapp. 1:a perioden slutade 17-16. I andra kvarten drog Spånga upp tempot ytterligare och när de efter halva perioden bytte försvar till zonförsvar gav det KFUM Ekerö en hel del problem.Som mest ledde Spånga med 6 poäng, men eftersom hemmalaget hade lite för bråttom till skott istället för att spela runt bollen och invänta rätt läge, så blev ett antal anfall poänglösa. I halvtid står det 27-24.

Spånga Baskets damlag

Även tredje kvarten spelar lagen jämnt även om Spånga drygar ut sin ledning något. I början på sista perioden gör så Spånga ett ryck fram till 48-37. När 5 min återstår av matchen tar KFUM Ekerö timeout. De lägger i en växel till och drar upp tempot i ett sista försök att komma ikapp, men det resulterar bara i flera bortkastade anfall. Även Spånga gör en del misstag, men de behärskar det högre tempot bättre och presterar även ett par riktigt fina anfall. Slutresultatet fastställs till 64-48.

Vi ber coach Shawn Guy Mbemba ge sin syn på matchen.

Det var en spännande och bra match mot KFUM Ekerö (Blackeberg). Jag tycker att vi inledde matchen hyfsat bra och spelade som vi planerade att göra, trots att vi tappade fokus ibland, men vi lyckades avsluta matchen på ett bra sätt.

Vad gjorde ni annorlunda idag jämfört med förra gången ni mötte KFUM Ekerö?

Vi var bättre förberedda som ett lag inför matchen och taggade. Jag ändrade lite på vår "gameplan" den här gången eftersom KFUM Ekerö hade med sig några unga dubbellicenser från Blackebergs damlag i basketettan.
Skillnaden från första mötet tyckte jag var att vi var mycket aggressivare i försvaret och kunde variera med olika försvarssätt under matchen. Vi fördelade bollen mer i anfall, fick flera avslut i snabbt uppspel och att alla som spelade bidrog.

Spånga Baskets damlag

Ja, och det såg ut som om alla spelare fick ordentligt med speltid.

Ja, jag tycker som ett lag att vi blir bättre varje gång efter en träningsvecka. Alla har hållit igång med träning under jullovet och vi börjar synka mer och mer med varandra samt att alla börjar växa in i rollerna.
Tycker att vi är mycket bättre som lag nu än vad vi var i september och nu när vi har mött alla lag en gång så tror jag att vi kommer göra bättre matcher nästa gång vi spelar mot de lagen.

Det var kul att så många kom för att stötta damerna i i Spångahallen, hoppas att vi ses igen nästa hemmamatch 11/2 mot KFUM Linköping.

Skribent: Bodil Alexander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info