Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Premiär i Div 2 för Spånga Baskets damlag

09 OKT 2016 21:53
Efter två framflyttade matcher fick Spånga Baskets nya damlag äntligen premiärspela i Div 2. Matchen spelades i den nya Mälaröhallen där KFUM Ekerö stod för motståndet.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2018 20:49

Spånga ledde större delen av matchen, men när slutsignalen ljöd stod det 44 - 42 på tavlan, dvs det blev en knapp förlust för Spånga. Det märktes att det är i början av säsongen då matchen inleddes trevande av båda lagen och det tog nästan 3 min innan Spånga gjorde matchens första poäng. Därefter följdes lagen åt och efter första kvarten stod det 10-11 till Spånga.

KFUM Ekerö mot Spånga Basket

Även nästa period inleddes tvekande. Sedan gjorde Spånga ett litet ryck men KFUM Ekerö arbetade sig ikapp och det stod 21 - 24 i halvlek. Efter halvlek drygade Spånga ut avståndet lite igen, men även denna gång arbetade sig KFUM Ekerö ikapp och den här gången även upp i en 3-poängsledning.

I 4:e perioden var det Spångas tur att arbeta sig ikapp och med drygt 3min kvar stod det 40 - 40. Det hettade till på slutet och med 1 min kvar är det fortfarande lika. Sedan drar Spånga på sig två fouls som båda resulterar i straffkast. KFUMs skyttar sätter varsitt straffkast och fastställer slutresultatet till 44 - 42.

Spånga Basket och coach Mbemba

Vi ber coach Shawn Guy Mbemba ge sin syn på matchen. Vad var det som gjorde att ni förlorade idag?

Osäkerhet i vårt spel, dålig kommunikation, för många tveksamma beslut och dålig rytm. Det var alldeles för många enkla misstag som vi orsakade som också ledde till att det yngre KFUM Ekerö kunde kontra till enkla poäng.

Vad var du nöjd med från dagens match?

Det finns en stor potential av förbättring i vårt spel offensivt och defensivt. Många spelare kommer hitta sin roll i laget samt förtroende i sitt spel, vi behöver fler träningar och matcher bara. Eftersom dagens match var vår första så såg jag att många spelare ville mycket men de kunde inte hitta rytm och spelflöde. Men jag gillar truppen och ser potential för utveckling.

KFUM Ekerö mot Spånga Basket

Vad behöver ni förbättra framöver?

Vi behöver minimera våra misstag som leder till enkla poäng för motståndarna. Kontrollera tempot bättre, förbättra kommunikation och tillit till varandra på plan. Det finns en hel del bra lag i vår serie som kommer att spela mycket tuffare och snabbare, vi måste bli bättre förberedda samt våga ta utmaningen. Fixar vi det så kommer det att bli många spännande matcher denna säsong.

Dagens resultat blev 44-42 (10-11/11-13/14-8/9-10). Poängmakare: M.Hahne 13p, E.Möllermark 10p, F.Hahne 5p, E. Yousef 4p, H.Karlsson 4p, E.Ankler 2p, K.Gondzic 2p, P.Chopparadit 2p.

Uppkast KFUM Ekerö mot Spånga Basket

Nästa match spelas på lördag 15/10 kl.14.00 i Spångahallen. Det blir första hemmamatchen och då hoppas vi att det är många som kommer och hejjar fram vårt damlag!

Skribent: Bodil Alexander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Spånga BBK - Basket
Spånga Center, Stormbyvägen 2-4
16355 Spånga

Kontakt:
Tel: 0737546235
E-post: This is a mailto link

Se all info